perjantai 1. heinäkuuta 2016

Muka kolari vanthuut - ohjeNäillä vanthuilla osallistuin Kolarin kunnan järjestämään kolari vantus kilpailuun.
Sijoitus on auki, mutta kolmen parhaan joukkoon näillä ei päässyt.
Vanttuista tein sellaiset mitä itsellänikin tulisi käytettyä.


Muka kolari vanthuut ohje

Koko: mies, (nainen)
Tarvikkeet: Novita Nordic Wool (100WO, 50g/115m) -lankaa, 50g mustaa, lisäksi punaista, harmaata ja valkoista. Sukkapuikot nro 4,0 tai käsialan mukaan

Sileä neule: neulo kaikki kerrokset oikein

Vanthuut

Luo 48 s ja jaa silmukat neljälle puikolle. Kerrosten vaihtumiskohta on I ja IV puikkojen välissä. Tee suljettuna neuleena ensin kierreraita: 1.krs: neulo vuorotellen 1 s punaisella ja 1 s mustalla nurin. Kuljeta lankoja työn edessä ja ota aina seuraava väri edellisen yli jolloin langat kiertyvät koko ajan samaan suuntaan. 2., 4. ja 6.krs: oikein mustalla. 3.krs: kuten 1.krs, mutta tee harmaalla ja mustalla. 5.krs: kuten 1.krs, mutta valkoisella ja mustalla.
Aloita sitten sileä neule ja neulo kuviot I ruutupiirroksen mukaan.
Kun olet tehnyt piirroksen valmiiksi, tehdään pujotusaukot nyöriä varten. Jatka mustalla langalla. Neulo 2o, tee langankierto puikolle ja neulo 2 s oikein yhteen. Koko kerros.
Jatka vantusta II ruutupiirroksen mukaan. Kun olet neulonut 6,5 cm, merkitse seuraavalla kerroksella peukaloaukko II puikolle seuraavasti: neulo puikon alusta ensin vanthuun langalla 4 s ja neulo seuraavat 7 s erinvärisellä langalla. Siirrä erinvärisellä olevat silmukat takaisin vasemmalle puikolle ja jatka kirjoneuletta, kunnes kämmenosan pituus on n. 16 cm.
Kun  II ruutupiirros loppuu jatka mustalla vanthuun kärki loppuun.
Kärkikavennukset: neulo I ja III puikon alussa 1 s oikein, tee ylivetokavennus ja neulo II ja IV puikon lopussa 2 s oikein yhteen, 1 s oikein.
Kavennukset tehdään joka kerros, kunnes työssä on jäljellä 8 s.
Katkaise lanka ja päättele.
 
Oikea vantus neulotaan vasemman peilikuvaksi eli tee peukaloaukko III puikolle.

Peukalot 

Poista merkkilanka ja poimi silmukat peukaloaukon ylä -ja alareunasta. Lisäksi poimi peukalon sivuista lisäsilmukat, että peukaloon tulee yhteensä 16 s. Jaa silmukat kolmelle puikolle ja jatka kirjoneuletta samasta kohtaa kuin vanthuussa. Kun olet neulonut 5,5 cm, jatketaan harmaalla langalla peukalon kärki loppuun ja aloitetaan kärkikavennukset. Neulo joka puikon lopussa 2 o yhteen, kunnes työssä on jäljellä 4 s. Katkaise lanka ja päättele.

Nyörit

Pyöritä valitsemistasi langoista nyörit tai palmikot ja pujottele vanthuisiin.

Viimeistely

Kastele vanthuut ja anna kuivua tasolla.Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jätäthän kommenttisi <3