sunnuntai 27. syyskuuta 2015

Vauvan villasukat - ohje
Kutojan ihastus on kun kaupassa sattuu olemaan lankoja tarjouksessa. Taannoin Jounin kaupassa oli Novita Wool lanka puoleen hintaan ja pakkohan sitä oli ostaa. Oli muuten mieluisa kutoa! 
Käytän varmasti jatkossakin lasten neuleisiin tätä lankaa.


Vauvan villasukat ohje
Lanka: Novita Wool
Sukkapuikot: nro 3
Koko: n.1 vuotiaalle
Joustinneule suljettuna neuleena: neulo *2 s oikein, 2 s nurin*, toista *-*.
Kohoneule *4 s nurin, 4 s oikein*, toista *-*, 2 kerrosta. 2 kerrosta nurin. *4 s oikein, 4 s nurin*, toista *-*, 2 kerrosta. 2 kerrosta oikein.


Luo 40 s sukkapuikoille ja jaa silmukat neljälle puikolle, 10 s kullekin. Kerroksen vaihtumiskohta on aina I ja IV puikon välissä. Neulo joustinneuletta suljettuna neuleena 10 krs.  Aloita sitten kohoneule  ja toista malli kuusi kertaa. Neulo vielä joustinneuletta 10 krs.


Aloita kantalappu neulomalla I puikon s:t joustinneuleena IV puikolle = 20 s. Jätä muut s:t odottamaan. Käännä työ ja neulo nurjan puolen krs nurin. Neulo sitten sileää neuletta tasona 12 krs.


Kantapohjan kavennukset aloitetaan jatkamalla sileää neuletta. Neulo kantalapussa oikean puolen kerrosta, kunnes jäljellä on 8 s. Tee ylivetokavennus (= nosta 1 s oikein neulomatta, neulo 1 s oikein ja vedä nostettu s neulotun yli) ja käännä työ. Nosta 1. s neulomatta, neulo 4 s nurin ja neulo 2 seuraavaa silmukkaa nurin yhteen, käännä työ. Nosta 1. s neulomatta, neulo kunnes on jäljellä 7 s, tee ylivetokavennus. Jatka edelleen samalla tavalla siten, että sivusilmukat vähenevät koko ajan ja keskiryhmän silmukat pysyvät samassa lukumäärässä eli kuudessa. Kun sivusilmukat loppuvat, jaa kantalapun silmukat kahdelle puikolle.
Poimi vapaalle puikolle kantalapun vasemmasta reunasta 6 s ja lisäksi 1 s kantalapun ja II puikon välistä. Neulo poimitut silmukat kiertäen (= takareunasta) oikein vasemman puoleisella kantapohjan puikolla. Poimi nyt kantalapun oikeasta reunasta 6 s ja lisäksi 1 s III puikon ja kantalapun välistä sillä puikolla, jolla on 3 s. Neulo poimitut silmukat kiertäen oikein ja kantalapun 3 s oikein.


Jatka näillä 40 s:lla neulomista sileänäneuleena. Sukan terän pituus on kantapää mukaan lukien noin 9 cm.


Aloita sitten kärkikavennukset: (= nauhakavennukset) neulo I ja III puikon lopussa 2 s oikein yhteen, 1 s oikein ja neulo II sekä IV puikon alussa 1 s oikein ja tee yliveto-kavennus. Tee kavennukset kuten edellä joka krs, kunnes työssä on jäljellä 8 s, katkaise lanka ja vedä se silmukoiden läpi ja päättele.
 Rusetit viimeistelivät nämä sukat! 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jätäthän kommenttisi <3